NOVOGODIŠNJI UKRASI KOJI SE LAKO PRAVE

Teško je ne upasti u prazničnu euforiju kada s mrakom zasijaju balkoni, prozori i gradski trgovi. Ako su vam dosadili novogodišnji ukrasi koje koristite svake godine ili jednostavno nešto želite da promenite, sledi vam nekoliko ideja.

Snežne kugle su veoma lepi ukrasi kao i suveniri koje mnogi često donose sa putovanja. One zaista lepe i ‘svetlucave’ znaju biti skupe, a neke osnovne varijante možete pronaći od 500 dinara (kod čuvenih kineza) pa skuplje. Iz tog razloga naša preporuka danas, između ostalih, je da probate da napravite sami svoju snežnu kuglu. Od materijala vam treba: tegla (ako imate neku interesantnog oblika biće još bolje), prokuvana i ohlađena voda (ili destilovana), figurica, šljokice, glicerin i vodootporni lepak. Teglu napunite vodom, a potom u nju dodajte šljokice i glicerin. Glicerin možete kupiti u bilo kojoj apoteci, a on će pomoći da se šljokice (ili stiropor, recimo) sporije kreću po vodi. Imajte na umu da je za ovaj projekat bolje birati krupnije šljokice da ne bi plutale po površini vode. Na poklopac vodootpornim lepkom zalepite ‘zimsku scenu’: Deda Mraza, jelku, poklončiće. Zatvorite teglu i dobili ste snežnu kuglu. Naravno, pre nego što se ovo pretvori u mini poplavu sa šljokicama, proverite da li vam čep na tegli lepo dihtuje i zadržava vodu (ovo takođe možete osigurati sa malo lepka).

Pored ovih ideja, možete sakupiti šišarke, ispraskati ih sprejem u željenu boju ili ostaviti prirodne i okačiti na jelku. Medenjaci ili kolači umotani u celofan i okačeni na jelku su verovatno nešto čemu bi se deca najviše obradovala: ukrasi koji se jedu 🙂

Ručno pravljenje ukrasa može biti dobra dodatna, kreativna aktivnost za vas i vaše ukućane, a posebno ukoliko imate mališane. Brzo će vam postati omiljeni!

Pogledajte još: NAMEŠTAJ I ENTERIJER