NOĆ KNJIGE – POPUSTI NA KUPOVINU KNJIGA I ČLANARINU U BIBLIOTEKAMA

Ovih dana na internet portalima piše se o rezultatima istraživanja za 2015. godinu koje je sproveo Zavod za proučavanje kulturnog razvitka. Po ovom istraživanju 60% našeg stanovništva pročitalo je barem jednu knjigu za godinu dana, a četvrtina do tri knjige. Želimo da podržimo promovisanje kulture i podsetimo vas na događaj Noć knjige u organizaciji Laguna izdavaštva i Delfi knjižarskog lanca, a koji će se odvijati u petak, 16.12.2016. godine od 17h do 24h.

Noć knjige je regionalna manifestacija na kojoj, pored Lagune kao izdavača i Delfi knjižarskog lanca, učestvuje i veliki broj biblioteka širom Srbije. Na Laguna izdanja popust za jednu kupljenu knjigu biće 25%, za dve 30%, za tri 35%, a za 4 i više 40%. Pored toga, na knjige ostalih izdavača i na strana izdanja popust je 20%, a na kupovinu gift programa 10%. Najavili su i poklon za svaku kupovinu, a svi navedeni popusti važe i na sajtu Delfi knjižara. Bitno je pomenuti da se na ove popuste neće sabirati popusti koje ostvarujete preko Laguninog kluba čitalaca kao i količinski popust. Ukoliko na delfi.com planirate veću online kupovinu, odnosno preko 2.000 dinara, ostvarujete pravo na besplatnu dostavu.

Kao što smo pomenuli, veliki broj biblioteka pridružio se ovoj manifestaciji, uglavnom u vidu popusta na godišnju članarinu. Narodna biblioteka Srbije od 17.12. do 20.12.2016. godine odobrava 30% popusta na sve članarine ukoliko priložite račun za kupovinu u Delfi knjižarama dok je trajala Noć knjige.

Mreža Biblioteke grada Beograda daje 50% popusta, a mreža Biblioteke „Milutin Bojić“ u Beogradu daje 60% na godišnju članarinu. Biblioteka Doma kulture „Studentski grad“ poklanja 3 besplatne članarine studentima za 2017. godinu. Popusti na godišnju članarinu odobravaju se i u Narodnim bibliotekama u Užicu (50%), Kruševcu (40%), Jagodini (40%, možete popust ostvariti do kraja godine) i Leskovcu (50%). Gradska biblioteka u Novom Sadu će pored 50% popusta na godišnju članarinu izložiti i top-listu najčitanijih Laguninih izdanja, a od 19h na odeljenju „Đura Daničić“ biće organizovan Čitalački klub gde će se govoriti o knjizi „Majstor i Margarita“ Mihaila Bulgakova, kao i o drugim najčitanijim izdanjima Lagune.

U Gornjem Milanovcu biblioteka „Braća Nastasijević“ daje 5 besplatnih članarina, a pored toga poklon knjige i popuste na knjige koje se prodaju u knjižari Biblioteke. Gradska biblioteka u Rumi „Atanasije Stojković“ odobrava 40% popusta, a biblioteka „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu 20% popusta na godišnju članarinu. U Čačku će pored 50% popusta na godišnju članarinu u biblioteci „Vladislav Petković Dis“ od 18h biti organizovano „Rusko veče“. Biblioteka „Vukovog zavičaja“ u Loznici pored 50% popusta na godišnju članarinu poklanja i besplatno učlanjenje na 3 meseca za sve osnovce i srednjoškolce.

Noć Knjige se organizuje i u Laguninim klubovima čitalaca u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, a pored toga manifestaciji se pridružila i Narodna biblioteka „Njegoš“ u Nikšiću koja 16.12.2016. godine poklanja pet članarina za odrasle i deset članarina za decu.

Ukoliko vam kupovina knjiga, pored svih ostalih finansijskih obaveza, predstavlja luksuz ili nešto što vam je poslednje na spisku, naša preporuka je da iskoristite popuste na članarine u bibliotekama i na taj način otvorite sebi vrata ka velikom broju knjiga.

Pogledajte još: KULTURA I ZABAVA