SUPERSET – ŠTA NAM DONOSI SBB I TELENOR SARADNJA?

Potpuno nenavikli da nam neko nešto poklanja često možemo propustiti sjajne stvari koje nam se nude. A one bi nam svakako značile. Jedna od takvih stvari  je Superset. Šta on zapravo predstavlja predočićemo vam malo približnije ovim tekstom.

Superset je zapravo zajednička ponuda SBB-a i Telenor-a kojom se korisnicima istog nude određeni benefiti koji se ne naplaćuju. Da, dobro ste pročitali – ne naplaćuju. Naravno, postoje određeni uslovi da biste koristili ove benefite. Oni se prvenstveno odnose na to da imate bar jedan aktivan ugovor u SBB-u kao i u Telenor-u. Sledeći i poslednji uslov je da je taj ugovor imate za određene pakete kod obe strane. U SBB-u to su svi Duo (od Silver do Gold Premium) i Trio paketi, dok su u Telenoru to Play+, Prenesi i surfuj, Prenesi Play i Premium paketi.

Šta je ono što biste dobili? Kod SBB usluga na vašu ponudu iz paketa na koji ste pretplaćeni dobili biste dodatne HD kanale i dodatnu brzinu interneta od 10Mb/s. Kod Telenora ponuda podrazumeva 50% više svega iz vašeg paketa. Odnosno više minuta, SMS poruka i interneta (MB). Dodatna pogodnost ukoliko koristite SBB Trio paket (televizija, internet i telefonija) bili bi besplatni razgovori između tog fiksnog telefona i Telenor mobilnog broja. Zaista zvuči neverovatno da nema obavezujućih ‘caka’ i zamki. Ali navedene benefite možete aktivirati po želji i isto tako deaktivirati.

Da ne bi ostalo na teoriji, napravićemo vam malu simulaciju. Pod pretpostavkom da koristite neki od srednjih paketa kod obe kompanije: Trio Gold (3.489 dinara mesečno) i Prenesi i surfuj +L (1.650 dinara mesečno). Za isti novac kod SBB-a dobili biste 30 dodatnih HD kanala, internet brzine 60Mb/s (umesto 50Mb/s). Takođe pored osnovnih 200 minuta za fiksne mreže u Srbiji i besplatne razgovore unutar SBB mreže, dobili biste besplatnih 1000 minuta između vašeg fiksnog broja i mobilnog broja iz Superseta. U mobilnoj tarifi biste umesto 400 minuta za sve mreže imali ukupno 600. Sve ukupno 4500 SMS poruka i dodatnih 500MB interneta. Ovo znači da potpuno besplatno dobijate preko 3 sata razgovara na mobilnom telefonu.

Naša preporuka je da ukoliko ispunjavate ove uslove, svakako iskoristite besplatne benefite koje ova saradnja SBB-a i Telenor-a nudi. S druge strane, ukoliko ste u nedoumici i niste još uvek izabrali odgovarajući paket, možete se podsetiti naših saveta o odabiru najoptimalnijeg postpaid paketa.

Pogledajte još: TEHNIKA