VAŠ KOMPAKTNI FOTO-APARAT UZ MALO ULAGANJA

U prethodnoj objavi pisali smo o tome zašto je kompaktni foto-aparat izbor baš za vas, a sada ćemo se pozabaviti određenim modelima. Možda će vam zvučati neozbiljno, ali uz budžet do 150 € možete se obezbediti kvalitetnim aparatom koji će, u skladu sa vašim ličnim potrebama, putovanja i svakodnevni život učiniti digitalnim i nezaboravnim.Prva stvar na koju treba da obratite pažnju jeste detaljna specifikacija određenog modela; često proizvođači na tržište ’’izbacuju’’ nove serije aparata koji se od svog starijeg rođaka razlikuju po jednoj karakteristici koja vama možda uopšte nije bitna, a na nju ćete potrošiti 10ꟷ15 € više.

Večiti derbi ne postoji samo u sportu i to ste mogli da primetite ukoliko ste se nekad našli na ’’liniji vatre’’ između nikondžije i kanondžije. Ukoliko već ne pripadate nekom taboru, predlažemo vam da budete otvorenog srca i pritvorenog novčanika dok ne pronađete odgovarajući model za sebe.

Primera radi, Canon PowerShot A3400 IS i Nikon Coolpix S4300 su dva kvalitetna, kompaktna aparata cene niže od 120 €. Oba aparata poseduju zadovoljavajuće specifikacije: 16 megapiksela, širokougaoni objektiv u standardima za kompaktne aparate, LCD ekran osetljiv na dodir, inteligentnu stabilizaciju slike, video zapis u visokoj rezoluciji. Jedine dve razlike jesu te što Canonov model ima 5x optički zum i 32 scene u auto-režimu, a Nikonov model 6x optički zum i 19 scena u auto-režimu.

Razlike u karakteristikama su zanemarljive, a razlika u ceni skoro može da nadomesti trošak za SD karticu koja vam je svakako prva na spisku za sledeću kupovinu.

Veoma je bitno da znate da kod nas određene maloprodaje i foto-sajtovi nude dodatne popuste koje samo treba ljubazno da zatražite, a čak su posebno darežljivi kad fotoaparate odlučite da kupite u paketu sa dodatnom opremom. Recimo, na sajtu fotostore.rs ukoliko kupujete model Canon PowerShot A4000 IS cena je 110 €, a ukoliko odlučite da kupite paket od 117 €, dobićete aparat sa 4 GB SD memorijskom karticom i hardcase torbicom. To znači da ste te dve neophodne stvarčice platiti svega 7 €. Sada možete pogledati na našem portalu kako možete pametno potrošiti tih 19 € koje ste uštedeli.