TURISTA NA DOMAĆEM TERENU

TURISTA – Želite da premostite ovih nekoliko meseci koji su preostali do putovanja i godišnjih odmora? U narednom periodu očekujte predloge koji ne iziskuju velike izdatke, a doprinose da doživite Beograd na malo drugačiji način nego što ga doživljavate svakodnevno. Na kratko se osetite kao turista iako ste na domaćem terenu.

Verovatno ste u nekom momentu zapazili veliki autobus s otvorenim krovom i u njemu gomilu stranaca koji nam obično mašu dok razgledaju Beograd. Pridružite im se. To ionako verovatno ne očekuju s obzirom na to da ste lokalac. 🙂

Razgledanje grada traje 70 minuta i osim na srpskom, može biti organizovano na više jezika.

Za sada, termini za razgledanje preko BS tursa su od 11 h i 13 h svakim danom (ukoliko vremenske prilike dozvoljavaju). Cena karte za odrasle je 600 din, dok je za decu do 12 godina 450 din.

Ukoliko vam više odgovara poslepodnevna varijanta, istu vrstu zabave nudi i Lasta s polaskom u 16 h s turističkog stajališta na Trgu Nikole Pašića. Cena za odrasle je takođe 600 din, a za decu do 14 godina 400 din.  Svako ko kupi kartu za vožnju Lastinim otvorenim autobusom ostvaruje pravo na 20% popusta na ulaznice za Istorijski muzej Srbije i Milošev konak, kao i pravo na besplatno krstarenje Dunavom i Savom, koje organizuje Jahting klub „Kej‟.

Za rezervacije i kupovinu karata svratite u info-centar Turističke orgnizacije Beograda, koja se nalazi u Knez Mihajlovoj 5 ili direktno do Laste (Savski trg 1) ili BS tursa (Savski trg 1a). Karte se takođe mogu kupiti i u autobusu pre početka razgledanja ukoliko kapaciteti nisu popunjeni.

Pogledajte još: PUTOVANJA