PREBACITE PVC PROZORE U “ZIMSKI POLOŽAJ” I UČINITE DOM TOPLIJIM

PVC stolarija svakom domu pruža mnogo bolju izolaciju od standardnih prozora, a ukoliko niste znali, postoji nekoliko caka koje vam mogu pružiti dodatnu izloaciju i koje će učiniti vaš dom toplijim tokom hladnih, zimskih dana. PVC prozori imaju letnji i zimski položaj koji je potrebno namestiti u skladu sa vašim potrebama.

Većina majstora prilikom postavljanja prozore ostavlja u srednjem položaju, a vi ga sami dodatno možete podestiti ukoliko želite. Na početku potrebno je da proverite da li na bočnoj strani prozorskog krila, na mestu gde se nalazi ručica, imate vijke. Ukoliko vijci imaju rupe za zvezdasti šrafciger, onda svakako imate i zimska i letnja podešavanja prozora.

Da biste vaš prozor podesili u zimski položaj, inbus ključem zavrtanj okrenite ka unutra i stan će vam odmah biti mnogo topliji. Povedite računa da prozor ne ostavljate u ovom položaju tokom cele godine jer će se tako gume mnogo brže potrošiti!

Napomena: 

Ukoliko niste sigurni da li je vaš prozor trenutno u letnjem ili zimskom položaju, dovoljno je da list papira pritisnete prozorskim krilom. Ukoliko papir izvučete bez problema, znači da je prozor u letnjem položaju. U suprotnom, verovatno je u zimskom.

POGLEDAJ JOŠ: KUĆA