ONLINE KUPOVINA BELE TEHNIKE

Najveći problem s kojim se susreću stanovnici manjeg mesta ili prigradskog naselja jeste mali izbor prodavnica, posebno kad se radi o krupnim stvarima poput bele tehnike. Kad izbor padne na jednu ili dve radnje koje se bave pomenutom prodajom, posebno ako su u pitanju lokalne radnje, možete se osetiti delimično ucenjeno i potrošiti više novca jer su vlasnici tih radnji uvideli da je ponuda na lokalnom tržištu mala. Iz tog razloga su uvek na dobrom glasu sve kompanije i firme koje nude pomoć odnosno usluge kao što su u online kupovina ili besplatna dostava, a neki i s kombinacijom obe mogućnosti.

U kompaniji WinWin dostava je besplatna za kupovine preko 2.000 dinara, što su praktično sve krupne stvari koje biste kupili kod njih. Široka mreža maloprodajnih objekata u celoj Srbiji (u preko 70 gradova) im omogućava da budu brzi u isporuci (maksimum 72 h), a od skoro imaju i „danas za danas” dostavu za robu kupljenu do 12 h na teritoriji Beograda. Ukoliko poručite artikal koji košta manje od 2.000 dinara, dostava je 190 dinara, što je opet manje nego što biste potrošili na gorivo do radnje i nazad.

Sledeći su BC Group, koji takođe u ponudi imaju svu tehniku za kuću i veliki izbor IT tehnike. Dostavu naručene robe vrše u roku od 24 h na teritoriji Srbije, a isporuka je besplatna za kupovine preko 10.000 dinara. U tu grupu, opet, spada krupna bela tehnika (frižideri, šporeti, veš-mašine), koje svakako ne možete poneti u kesi. Za ostale kupovine cena dostave zavisi od težine proizvoda, pa je tako isporuka artikla do 0.5 kg 330 dinara.

Tehnomanija ima iste uslove kao WinWin radnja, pa je tako dostava za kupovinu u vrednosti preko 2.000 dinara besplatna na teritoriji cele Srbije, a isporuka se vrši u roku od 2 radna dana. Na teritoriji Beograda je moguća isporuka „danas za danas” i možete čak videti planirano vreme dostave. Za kupovine ispod 2.000 dinara dostava se plaća, i to po težini proizvoda, pa je tako do 1 kg cena dostave 160 dinara, a od 1 kg do 5 kg 240 dinara.

Centar bele tehnike besplatnu dostavu na teritoriji cele Srbije vrši za određene artikle i u to spada mahom krupna bela tehnika: ugradne rerne, šporeti, mašine za pranje sudova, veš-mašine, frižideri, zamrzivači, klima-uređaji i bojleri preko 30 l. Za ostale kupovine preko 2.500 dinara organizuju besplatnu isporuku na teritoriji Beograda, a na teritoriji Srbije imaju cenovnik po težini robe. Na primer, dostava za robu težine između 10 i 20 kg je 490 dinara.

Pri online kupovini dostupni su različiti načini plaćanja, kao i zaštita kupca u vidu reklamacije ukoliko vam je dostavljena oštećena ili neispravna roba. S obzirom na to da se u ovim radnjama stalno organizuju neke akcije i popusti, možete se povoljnije obezbediti belom tehnikom i dostavu do svojih vrata prepustiti nekom drugom.