“VELIKI” TELEFON ZA 250 € – MEIZU M2 NOTE

Mnogi od nas smatraju da je apsolutno obavezno imati vrhunski mobilni uređaj. Ovakva želja, koja može biti skoro opsesivna, u poslednje vreme dobija sve veći smisao imajući u vidu veću dostupnost i niže cene mobilnog interneta i veliku pokrivenost wi-fi mrežama. Telefoni su prevazišli svoju primarnu svrhu i sad se o ovim uređajima može više govoriti kao o platformama. Razgovorima i porukama pridružili su se pojmovi kao što su surfovanje, igranje igrica, društvene mreže, fotografija itd.
Danas se konfiguracije mobilnih uređaja analiziraju na sličan način kao i konfiguracija jednog desktop ili laptop računara. Do pre nekoliko godina niko nije ni znao kako se zove procesor koji pokreće njegov telefon niti na koliko megaherca radi.
Izbor naprednih telefona nikad nije bio bolji pa prodavnice pršte od performansi i modela. Nevolja jeste u tome što je cena ovakvih uređaja danas jednaka ceni jednog dobrog televizora ili laptopa. Upravo zato nastupamo na ovom mestu s idejom da za vas uvek pronalazimo najbolje uređaje za optimalnu svotu novca. Dakle, ovo istraživanje namenjeno je pronalaženju najboljeg mogućeg uređaja s cenom koja ne prelazi neželjenu svotu od 300 €. Cilj nam je s vrlo malo kompromisa pronaći telefon koji će vam pružiti zadovoljstvo koje sa sobom donosi vrhunska tehnika, ali i ostati u granicama prihvatljive cene.

Kad je ova cena u pitanju, predlažemo vam sledeći model pametnog mobilnog uređaja:

Meizu M2 Note 

Cena na tržištu: 250 €

U nekoliko reči:

Uređaj je nedavno stigao na naše tržište, brz je i u trenutku ovog istraživanja ima odličnu specifikaciju. Dobar ekran od 5,5 inča full HD rezolucije upotpunjuje multimedijalnu dimenziju ove moćne sprave. Osmojezgarni procesor prati i 2 GB rama, što garantuje fluidnost u radu. Najviše pohvala od strane svetske kritike upravo je pobrao kao best buy uređaj, uređaj koji daje najviše za vaš novac. U trenutku objave ovog teksta cena iznosi 250 €, ali je moguće da će dodatno pasti, što bi ovaj uređaj zaista odvojilo od ostatka konkurencije kad je u pitanju odnos cene i kvaliteta. Jasno je da ovaj kineski brend želi da napadne srednji segment beskompromisnom ponudom spuštajući neke od premium opcija u niži cenovni razred. Kupci samo mogu da se raduju ovakvoj odluci…

Dobre strane:

Brzina, ekran, kamera, baterija, odnos cene i kvaliteta

 Slabije strane:

Nema kontinuiranog auto-fokusa u video-režimu, može imati problema s najzahtevnijim igricama

Osnovne karakteristike:

Ekran: 5,5″ 1980×1080 pixels
Procesor: Octa-core 1.3 GHz Cortex-A53
Radna memorija: 2 GB
Interna memorija: 16 GB
Kamera: 13 MP
Baterija: 3100 mAh
Softwer: Android OS, 5.0 v

Ažurirano:  Oktobar 2015