KAKO SE PRAVILNO PUNI MOBILNI TELEFON?

Mobilni telefon je definitivno postao sastavni deo skoro pa svih aktivnosti i segmenata našeg života. Sve kompleksniji, savremeniji i moćniji telefoni pružaju više mogućnosti i opcija nego ikada ranije. Međutim u skladu sa tim mobilni je postao praktično računar sa opcijom telefoniranja, a ekrani od 5 inča su svakako standard pa je samim tim i potrošnja baterija je veća.

Mnogima od nas baterija potraje jedan dan i kada ista oslabi imamo ozbiljan problem. Svakako je važno da se pravilno puni mobilni telefon kako bi se što duže sačuvale dobre performanse litijum jonske baterije. Kako se pravilno puni mobilni telefon:

  • Prvo što ljudi pogrešno rade je da pune telefon celu noć i da im dugo stoji na punjaču iako je pun 100%, ovo je zapravo loše za litijum jonske baterije. Dakle nemojte celu noć puniti mobilni telefon!
  • Nemojte dozvoliti da se telefon greje previše, jer baterijama ne prija povišena temperatura.
  • Poželjno je više puta puniti mobilni telefon, čak i više puta u toku dana.
  • Litijum jonske baterije ne treba puniti do kraja, čak je i bolje da se ne čeka da se napune 100%
  • Koristite isključivo originalne punjače za vaš telefon, jer ako je punjač “jači” to ne znači da je i bolji za vašu bateriju.

Ukoliko želite detaljnije da se informišete o ovome ima dosta tekstova na ovu temu, a http://batteryuniversity.com je detaljno obradio temu.

Pogledajte još: MOBILNI TELEFONI