D3i − PRIMAMLJIVA ALTERNATIVA

Ukratko, D3i se može opisati kao usluga SBB-a namenjena korisnicima koji nemaju pristup kablovskoj infrastrukturi ovog provajdera. Uslov da biste koristili ovu uslugu jeste stabilna internet konekcija bilo kog provajdera na koju se „kači“ D3i boks i zatim spaja s vašim televizorom. Naizgled zvuči komplikovano, ali sve u suštini funkcioniše vrlo jednostavno i ne morate biti IT stručnjak da biste uživali u prednostima D3i usluge. Dakle, u pakovanju dobijate dva kabla (za povezivanje na internet i HDMI za povezivanje s televizorom), boks i daljinski upravljač − i to je sve što vam je potrebno.

Ono što je svakako najvažnije jeste odgovor na pitanje zašto bi neko koristio ovaj servis umesto kablovske koju može da ima ili IPTV rešenja Telekom Srbije. Odgovor na ovo pitanje je krajnje jednostavan, izbor kanala je drugačiji i servis je dosta napredniji od obične kablovske televizije. IPTV usluga Telekom Srbije je takođe napredan servis koji ne zaostaje za rešenjem SBB-a, ali jednostavno možda će vam se više dopasti izbor kanala koje donosi SBB.

Izbor kanala je odličan još i u osnovnom paketu, što znači da ćete imati priliku da uživate u Sport Klub kanalima, FOX kanalima, odličnom izboru dečijih i dokumentarnih kanala. Ono što je posebno interesantno jeste gledanje kanala unazad do 72 h, koje je uključeno u cenu osnovnog paketa, koja iznosi svega 990 dinara mesečno. Ipak, ukoliko zaista želite da uživate u vrhunskoj slici, preporuka je da doplatite 450 dinara za HD paket, čime dobijate ukupno čak 30 HD kanala. Tek uz HD kvalitet slike videćete prednosti svog novog televizora ukoliko ste poslednjih godina investirali novac u njega. Filmovi, sport i dokumentarne serije najbolje svetske produkcije pružaju mnogo veći užitak u HD kvalitetu i sigurno je da ćete primetiti razliku. Na raspolaganju vam je još i mogućnost pretplate na video-klub, ali i slušanje radio-stanica. Od ostalih pogodnosti vredi napomenuti da uz osnovnu pretplatu dobijate i mogućnost gledanja televizije u pokretu, opcija je poznatija kao D3GO. Ukratko, imate pravo da na svom računaru, telefonu ili tabletu instalirate aplikaciju koja vam omogućava gledanje televizije i na ovim manjim ekranima, što može da bude vrlo zgodno. Ukoliko imate dva televizora, možete dodati i drugi boks uz doplatu od 290 dinara mesečno. Samo imajte na umu da se treći boks zasad ne može iznajmiti.

Trenutno je na snazi akcijska ponuda po kojoj imate pravo na inicijalni probni period u trajanju od 30 dana, a zatim ukoliko se odlučite da zadržite D3i, imate još dve pretplate po 1 dinar mesečno. Imajući u vidu više nego korektnu cenu, ovo je zaista odlična ponuda i primamljiva alternativa za sve ljubitelje televizije.

Očigledno je da je kompanija SBB rešila da se pomoću ovog proizvoda proširi i na teritorije na kojima trenutno nema SBB kablovske infrastrukture. Ovakva odluka može biti samo dobra za korisnike, jer se ovakvim servisima povećava mogućnost izbora. Jednostavno izaberite opciju koja se vama najviše sviđa, a mi vas svakako savetujemo da probate i ovu, pa ako D3i ipak nije vaš izbor, možete jednostavno odustati u prvih 30 dana i nećete imati nikakvih troškova.

Dobre strane:

Odličan izbor kanala (Sport Klub i FOX kanali u osnovnom paketu)

Odlična ponuda HD kanala

72 h unazad − opcija uključena u cenu osnovne pretplate

D3GO televizija u pokretu − uključena u cenu osnovne pretplate

Povoljna cena i atraktivna akcijska ponuda

Slabije strane:

Potrebna stabilna internet veza i povezivanje D3i boksa kablom na internet

Ljubiteljima sporta smetaće odsustvo Arena Sport kanala iz ponude