ŠOPING ZA MOMKE

Obično se šoping vezuje za dame i podrazumeva sate provedene ispred ogledala u kabini za probanje garderobe. Međutim, i muškarci i te kako vole kupovinu, a izbor raznih modela casual-garderobe je veliki. Zbog toga je šoping za momke nešto čime smo morali da se pozabavimo i naišli smo na interesantnu ponudu, što zavisi od stila koji volite (znamo da brinete o stilu 🙂 ).

Ukoliko ste ljubitelj pilotskih kožnih jakni, poput one koju nosi Tom Kruz u filmu Top Gun, za takvu jaknu vodećih svetskih brendova (Avirex, Cockpit, Alpha, Schott) morate izdvojiti više od 60.000 dinara. Za naš životni standard ovo je, složićete se, velika cifra, ali alternativa postoji, i to, nećete verovati, u obliku domaćeg brenda pod imenom Horus, čiji smo lokal pronašli na Terazijama. Slična jakna sa srpskim amblemima ili s amblemima drugih vazduhoplovnih snaga može se kupiti već od 27.000 dinara. U odnosu na druge svetske brendove sa sličnom tematikom, odnosno militari-dizajnom ili vazduhoplovnim motivima, ovde se slična garderoba može naći po pristupačnijim cenama, a pored muške primetili smo i jedan deo ženske garderobe (izgleda da se od dama ipak ne može “pobeći”).

Primera radi, pilotske pantalone, koje je zbog broja džepova (šest napred i dva pozadi) kolega proglasio vrlo funkcionalnim, koštaju 4.700 dinara. Slični modeli pantalona svetskih brendova koje smo već pominjali, a od istih materijala su u prodaji već od 8.000 dinara pa naviše.

Jedna pilotska jakna s krznom koja nam je bila interesantna, a za koju je rečeno da je dizajn kreiran po uzoru na jakne vazduhoplovnih snaga SAD-a, kod stranih brendova košta oko 60.000 dinara, dok je cena takve jakne domaće proizvodnje 29.000 dinara. Budući da se ovo i dalje čini kao visoka cena i zbog sveopšte sumnje u domaću proizvodnju, potražili smo deklaraciju proizvoda i malo više informacija od prodavaca. Kako smo informisani, upravo im je kvalitet materijala jedan od prioriteta, pa je spomenuta jakna napravljena od prvoklasne juneće kože debljine 0,9ꟷ1,1 mm, što je poznavaocima ove tematike verovatno važna i jasna informacija, ali praktično znači da “nema zime”, jer spada u klasu debljih kožnih jakni.

Nažalost, kako saznajemo, ovo je i jedini lokal u kome se ovaj brend može kupiti, mada možete da ga naručite i preko interneta.