IZNAJMLJIVANJE HALJINA – NOVI TREND?

Poznato je koliko dame vole šoping i uživaju u njemu, pogotovo ako je povod neka posebna prilika ili važan događaj. Tada se žene uglavnom odlučuju za haljine, a svi znamo da to znači lutanje po gradu, obilazak butika u kojima je ponuda modela skoro ista, trošenje novca i vremena. S obzirom na to da su se naše koleginice pre nekog vremena zajedno spremale upravo za jedan takav događaj i da su sad sve bogatije za jednu haljinu koju verovatno više nikada neće nositi (iako to ne žele da priznaju 🙂 ), rešili smo da pronađemo alternativu do savršene haljine. Jednostavno je: iznajmite haljinu!

Iznajmljivanje odeće povlači niz raznih pitanja koja se odnose na kvalitet i higijenu, pa sve do onih koja se tiču konkretne novčane uštede, a za potrebe ovog teksta odgovore smo pronašli u butiku za iznajmljivanje haljina Laura.

Prva pozitivna strana ovog butika je to što devojke zakazuju termin dolaska da mogu nesmetano da pregledaju i probaju sve dok ne pronađu odgovarajuću haljinu. Kad izaberete model, možete dati depozit, koji zavisi od cene haljine, i rezervisati tu haljinu za datum koji vama odgovara.

Ponuda broji preko 100 modela elegantnih haljina za svačiji džep, od 3.000 dinara pa naviše. S obzirom na to da se ipak radi o nošenoj garderobi, vrlo je bitno napomenuti da se za svaku haljinu, pored cene iznajmljivanja, plaća i hemijsko čišćenje, čija cena takođe varira u zavisnosti od materijala. Modeli su podeljeni u više različitih grupa, od kojih su najskuplje haljine poznatog španskog brenda elegantnih haljina Pronovias, čiji se modeli nalaze u ponudi raznih salona venčanica. Opet, iznajmljivanje je finansijski povoljnije nego kupovina istog modela i daćemo vam dva konkretna primera:

Haljina na levoj fotografiji je u cenovno nižem rangu i za iznajmljivanje bi trebalo izdvojiti 3.500 dinara (plus 500 dinara za hemijsko čišćenje). Haljina je inače naručena sa sajta asos.com, pa smo mi pogledali ponudu na tom sajtu i haljine ovog ranga se kreću od 50 € pa naviše, ali biste plaćali i poštarinu i carinu.

Jedna haljina od Pronovias modela (desna fotografija) je u prodaji na njihovom zvaničnom sajtu po ceni od 690 €, dok biste za iznajmljivanje istog modela platitli 14.000 dinara (12.000 + 2.000 dinara za hemijsko čišćenje). Ovo je svakako jedan od skupljih modela, ali je takođe dobar primer velike razlike u ceni.

Kompletnu ponudu i detalje možete pronaći na Facebook stranici butika Laura, a mi smatramo da biste iznajmljivanjem makar s vremena na vreme mogli da izbegnete nepotrebno trošenje novca na haljinu koju ćete obući samo jednom.