STAROGRADSKA KARTICA – POPUSTI ZA STANOVNIKE OPŠTINE STARI GRAD

Uvek nas obraduje kad neko pokaže inicijativu da nekako pomogne ili nešto olakša stanovnicima svoje opštine, a ovaj put je to opština Stari Grad u Beogradu. Tako se koleginica ušetala u kancelariju s karticom u ruci na kojoj piše Čuvamo Stari Grad i povećom listom usluga i lokala u kojima može ostvariti popuste. Za sve one koji su bili iznenađeni ili im još uvek nije dovoljno jasno šta predstavlja starogradska kartica podelićemo s vama nekoliko informacija u vezi s njom.

Uz starogradsku karticu možete ostvariti posebne popuste za raznovrsne usluge, od sportskih ustanova, ugostiteljskih objekata do turističkih agencija. Popusti nisu vremenski ograničeni, ali ćemo izdvojiti nekoliko najinteresantnijih:

  • u SRPC Milan Gale Muškatirović 20% popusta na sve usluge u teretani, 10−15% na pojedinačne mesečne karte i 30−45% na porodične mesečne ili godišnje karte za bazen;
  • u raznim ugostiteljskim objetima (Avanturist, Friends bar, Urban Lounge…) od 10 do 25% popusta na piće ili hranu;
  • u turističkoj agenciji Kompas Tourism&Travel 10% na apartmanski smeštaj u Grčkoj i 5% na hotelski smeštaj;
  • 40% popusta u školi jezika BISC za engleski, italijanski, španski i francuski jezik;
  • popusti od 15% do 20% na razne frizerske usluge i usluge u salonima lepote.

Najavljeno je širenje liste objekata i radnji u kojima će se moći ostvariti popust uz karicu, a trenutno su ovu akciju podržali sledeći:

Ugostiteljski objeti: Friends bar, Papirni zmaj, Dali, Avanturist, Rakia bar, Das Boot, SPITZA PLUS, URBAN LOUNGE;
Plesni studio: SALSA PRIMAVERA;
Saloni lepote: Trifunel, Nirvana, Ana Star;
Frizerski saloni: Jovan, Sreta, DADA;
SRPC Milan Gale Muškatirović: bazen, teretana i wellness;
Turističke agencije: Kompas Tourism&Travel, Expo Travel Congress;
Škole jezika: BISC, MERRYLAND;
Zdravstvene ustanove: Talia Lab, Happy Dent;
Prodavnice hrane: Kings shop;
Radnje za opremu kuće: MAXI MEBLE.

Kariticu besplatno mogu dobiti svi građani opštine Stari Grad, a ukoliko se još uvek niste prijavili, brojeve telefona možete naći na sajtu starigrad.org.rs. Što se konkretnih ponuda tiče, naša preporuka je da se raspitate unapred, posebno kad se radi o frizerskim salonima ili ugostiteljskim objektima, da se ne bi desilo da nešto nije na popustu ili nije na onolikom popustu kolikom ste se vi nadali. Nisu svuda isti uslovi, pa je tako u ugostiteljskom objektu Urban Lounge popust uz starogradsku karticu podeljen na 10% na hranu i piće, a 20% na sve vrste kafa.

Ovo su odlične povoljnosti, posebno ukoliko se na listi nalazi teretana, frizerski salon ili kafić u koji ionako idete. S druge strane, možda će vas ovo podstaći da upišete neki jezik za čiji kurs ćete izdvojiti prosečno 5.000 dinara manje mesečno nego što bi vas inače koštao. Mi priželjkujemo da se ovaj model akcije prenese i na još neke opštine u Beogradu i Srbiji, a vi koji ste Starograđani − trk po svoju karticu.