KOLIKO VAM NOVCA ZAISTA TREBA ZA DAN ZALJUBLJENIH?

Svake godine pred Dan zaljubljenih možete pročitati razne savete šta sve da kupite voljenoj osobi, pa nekako taj praznik počinje da se posmatra kao još jedan trošak u nizu nakon novogodišnjih i božićnjih praznika, kad smo svi potrošili mnogo novca. Ako počnemo računati koliko će nas obeležavanje tog dana koštati, zaboravlja se suština, a to je da provedete divan dan s lepšom/jačom polovinom. Nemojte nas shvatiti pogrešno, pokloni su odlična stvar, ali ovaj dan zaista ne zahteva izdvajanje velike sume novca da biste nekoga iznenadili i usrećili. Sigurni smo da će vam naši predlozi za Dan zaljubljenih koristiti.

  • Spomenar od karata

Karte za igranje obično koštaju od 300 do 500 din. Možete ih naći u bilo kojoj knjižari ili kineskoj radnji. Uzmite papir ili karton, markere, lepak i malo kanapa. Bušilicom za rupe napravite rupice na svakoj karti na istom mestu. Na pozadini karata napišite sve ono što volite kod vašeg partnera/partnerke. Smislite 51 razlog, a poslednju kartu ostavite za kraj kako biste na njo j napisali neku simpatičnu poruku ili naslov. Na kraju ih sve spojite kanapom u jednu knjižicu. Tako ćete napraviti lep i originalan poklon koji bi vas koštao oko 500 dinara.

  • Turizam u vašem gradu

Često zdravo za gotovo uzimamo grad u kome živimo. Za razliku od toga, pretražite turističku ponudu svog grada i osmislite aktivnosti koje možete organizovati za ta dva romantična dana. Npr. rezervišite neki od povoljnijih hotela, apartmana ili spa-centara i iznenadite partnera kratim i povoljnim odmorom. Bićete iznenađeni onim što možete otkriti u gradu – zanimljive izložbe, muzika uživo, večera u restoranu ili jednostavno šetnja s dragom osobom uz zalazak sunca.

  • Istorijska tura

Svaki par ima istoriju. Nažalost, mnogim muškarcima teže ide od ruke da je zapamte. ☺ Prisetite se i odaberite 4−5 lokacija koje su vam kao paru bitne. Npr. gde ste se upoznali, gde ste otišli na prvi sastanak, gde ste se prvi put poljubili. U zavisnosti od transportnog sredstva koje ćete koristiti zavisi da li će ovaj poduhvat biti besplatan ili zaista povoljan. Sećate li se kad ste prvi put zajedno jeli pljeskavicu?

  • Ljubavni zid

Možete odabrati vaše omiljene slike, odštampati ih u nekoj foto-radnji i pokloniti ih voljenoj osobi tako što ćete ih staviti u neki zanimljiv ram. Čak se možete odlučiti i za više ramova. Npr. u mnogim kineskim radnjama prodaju se zanimljivi, raznobojni ramovi za slike, koji prosečno koštaju oko 400 dinara. Odaberite one koji vam se najviše dopadaju ili one koji se najbolje uklapaju u vaše „ljubavno gnezdo‟. Rasporedite fotografije i onda sve to okačite na zid. Možete biti i kreativniji ako zakačite i neke sitnice koje će upotpuniti vaše remek-delo, što može biti neki cvet, ukras, pero.

  • Doručak u krevetu

Doručak u krevetu je prilično standardna pojava, ali je svakako lep gest, posebno ako odmenite glavnog kuvara pa ovog jutra vi iznenadite partnera svojim umećem i pripremite doručak. Umesto regularnog doručka možete napraviti nešto inovativno i zanimljivo. Na primer, parče hleba ili tosta oblikujte modlom u obliku srca. Tako isečeno parče stavite u tiganj zagrejan uljem i dodajte jedno jaje. Ovako pripremljen hleb možete servirati uz neko voće i kafu. Takođe, možete dodati i sveže cveće na poslužavniku kao dekoraciju.

Zapamtite da je dobra volja ono što se računa i, ako malo bolje razmislite o tome, nezaboravan poklon možete darovati čak i s malim budžetom.