BESPLATAN SPORT ZA MLADE

U zimskom periodu, naročito posle proteklih praznika kad smo se svi ušuškali i ulenjili, vreme je da se malo pozabavimo i rekreacijom, kao što i dobro poznata poslovica kaže − U zdravom telu zdrav duh. Posvetili smo pažnju najmlađima i omladini, pa smo istražili gde se to ove zime nudi besplatan sport za mlade.

Besplatan sport za studente − SOFA

Cilj projekta SOFA (studentske i omladinske fizičke aktivnosti) je uspostavljanje funkcionalnog sistema univerzitetskog sporta širom visokoškolskih centara Srbije u narednom periodu. Program SOFA je koncipiran tako da se javni sportski objekti (hale, bazeni…) u slobodnim terminima stave besplatno na korišćenje studentima. Treneri su mladi sportski stručnjaci, projekat realizuju studenti-koordinatori, a korisnici ovih usluga jesu omladina i studenti uzrasta od 18 do 25 godina, kojima je na raspolaganju više od 25 sportova. Za početak, program će se realizovati u Beogradu, dok je u budućnosti planirano uključivanje i drugih univerzitetskih gradova u Srbiji (Novi Sad, Kragujevac, Niš, Subotica, Novi Pazar, Zrenjanin, Čačak). Za više informacija o realizaciji projekta u drugim gradovima i samom besplatnom programu za studente posetite sajt: sofa.rs.

Besplatni programi za osnovce i srednjoškolce u toku zimskog raspusta 2016. – Novi Beograd

Sportski centar „Novi Beograd“ u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu Skupštine grada Beograda i Gradskom opštinom Novi Beograd i ove godine organizuje besplatne programe koji će biti realizovani u vreme zimskog raspusta. Prvi deo ovog programa realizovan je od 4. do 8. januara, a nastavak je od 1. do 12. februara 2016. godine za učenike novobeogradskih osnovnih i srednjih škola.
Prijave za besplatne programe vrše se u servisnom centru Gradske opštine Novi Beograd, a u programe koji će se besplatno realizovati spadaju: plivanje, igre s loptom i atletika.
Više o samom programu pročitajte na scnovibeograd.rs.

Besplatni treninzi karatea – Novi Sad

Karate klub Winner iz Novog Sada organizuje besplatne treninge za sve zainteresovane mališane, koji će se odvijati u velikoj sali Mesne zajednice „Vidovdansko naselje” u Novom Sadu. Treninzi su namenjeni mališanima uzrasta između 6 i 11 godina.
Više informacija možete pronaći na: karateklubwinner.novisad@gmail.com

Klizanje u centru Beograda

U okviru novogodišnje gradske manifestacije „Beogradska zima“ ove godine je na Trgu Nikole Pašića u Beogradu otvoreno klizalište da upotpuni zimsku idilu. Građanima je dostupno korišćenje klizališta potpuno besplatno. Jedini trošak koji možete imati je rentiranje klizaljki, ukoliko nemate svoje, ali je cena veoma povoljna i iznosi 100 dinara. Klizalište će biti otvoreno do kraja februara 2016. godine.

Ovi predlozi predstavljaju odličan način da vaše mlade usmerite na sport, dok finansijski predstavljaju 80−100% uštedu u odnosu na regularne cene termina. Na primer, prosečna cena klizanja (ulaznica + iznajmljivanje klizaljki) na gradskim otvorenim i zatvorenim klizalištima kreće se od 350 do 550 dinara, dok regularna mesečna članarina za trening karatea iznosi otprilike 2.500 dinara.