BESPLATAN SPORT ZA MLADE – ZIMA 2017

Kao i prethodnih zima, razne ustanove napravile su program kojim nude besplatan sport za mlade, a školarci to mogu najbolje iskoristiti upravo u periodu kada ne idu u školu.

U toku zimskog raspusta 2017. godine – Beograd

Gradske vlasti odobrile su besplatne sportske i kulturne aktivnosti za đake osnovnih i srednjih školi u periodu od 30.01. do 28.02.2017. godine. Uz đačku knjižicu deca će imati mogućnost da pohađaju škole plivanja, košarke, rukometa, borilačkih veština itd. Tačan spisak svih ustanova u kojima se ovi programi sprovode, kao i satnice možete pogledati na sajtu grada Beograda.
Od 18. do 27.01.2017. godine u prostorijama Sekretarijata za sport i omladinu (na adresi Kraljice Marije br. 1), radnim danima od 9 do 15h svi zainteresovani moći će da preuzmu vaučer za besplatnu školu plivanja i usavršavanja tehnike plivanja.

Besplatan sport za studente − SOFA

Program SOFA koncipiran je tako da se javni sportski objekti (hale, bazeni…) u slobodnim terminima stave besplatno na korišćenje studentima. Za razliku od prošle godine, SOFA aktivnosti se pored Beograda organizuju i u Kragujevcu i Novom Sadu. Sve što studenti treba da urade je da se registruju na sajtu sofa.rs i zapamte svoj ID broj koji će im biti potreban pri svakoj prijavi za aktivnost. Članovi mogu koristiti besplatne aktivnosti u svim gradovima gde se ovaj program odvija, a u planu je širenje mreže i na druge univerzitetske gradove (Niš, Čačak, Novi Pazar, Subotica).

Besplatno klizanje

Kao i prošlih godina, deca do 15 godina mogu besplatno uživati na klizalištima širom Srbije. U Beogradu je to klizalište na Tašmajdanu i SC „Olimp“, u Novom Sadu Ledena šuma. U Kragujevcu je za svu decu predškolskog i školskog uzrasta besplatno klizanje u jutarnjim časovima između 9 i 12 sati na gradskom klizalištu kod sportske hale Jezero.

Pogledajte još: KULTURA I ZABAVA