AKUD „ŠPANAC“ ꟷ BESPLATAN NOVOGODIŠNJI KONCERT

Dobra vest za sve ljubitelje folklora!

Tradicionalni besplatan novogodišnji koncert povodom dana AKUD „Španac“ i ove godine se održava poslednjeg vikenda u decembru. Za one koji ne znaju, akademsko kulturno umetničko društvo „ŠPANAC“ osnovali su 17. decembra 1954. godine studenti i profesori Univerziteta u Beogradu, sa sedištem u Studentskom gradu.

Od osnivanja AKUD „Španac“ svoje postojanje zasniva na četiri segmenta umetničkog izraza: horska muzika, koncertna narodna muzika, umetnička igra i pozorišna umetnost. Za ovih 60 godina postojanja kroz društvo je prošlo preko 16.000 mladih stvaralaca koji su i dalje prisutni u svim oblastima kulturno-umetničke delatnosti.

Ovog decembra AKUD Univerziteta u Beogradu „ŠPANAC“ obeležava 61 godinu postojanja. Kao i prethodni, koncert će biti održan u Domu kulture Studentski grad, a ovaj događaj zakazan je za 27.12.2015. godine u 20 h. Ulaz je besplatan, pa vam preporučujemo da dođete malo ranije kako biste zauzeli dobro mesto. Verujemo da ćete uživati u koncertu i na ovaj način pomoći očuvanju naše kulturne baštine.