ZAŠTO JE BOLJA ONLINE KUPOVINA NAMIRNICA?

Tempo savremenog života dovodi do toga da često nemamo slobodnog vremena ni za šta, a kad sebi „ukrademo” malo vremena, čak i pomisao na mesečnu nabavku i red na kasi postaje noćna mora. Već odavno je moguće poručiti raznu robu preko interneta, međutim, online kupovina namirnica kod nas još uvek nije dovoljno razvijena (pre svega, zbog ograničenosti ove usluge na određene gradove). Veći marketi koji kod nas (makar zasad) nude ovakav vid kupovine su: MAXI, IDEA i UNIVEREXPORT.

Odmah se pokazalo da je osnovna prednost online kupovine namirnica besplatana dostava na vašu kućnu adresu i to do vrata uz mogućnost korišćenja svih oblika plaćanja kao da ste u marketu (gotovina, platne kartice, čekovi građana, vaučeri, tekući račun za pravna lica). Naravno, za neke od nas veoma je važna i činjenica da nema čekanja u redovima na kasi sa nervoznim kupcima i još nervoznijim kasirkama, kojima baš tada “padne sistem” ili se pokvari bar-kod čitač. Što se finansijske uštede tiče, vi i ovako možete koristiti sve regularne popuste, a primetili smo da svi sajtovi i servisi za online poručivanje imaju odvojenu kategoriju za akcije, čime je preglednost tih artikala možda čak i bolja nego u samom marketu. Naravno, marketi su se ogradili i po pravilu naplaćuju artikle po ceni koja važi na dan dostave (recimo, ako poručite artikal zadnjeg dana akcije, na dan dostave će vam biti naplaćen po regularnoj ceni).

Odstupanja u novčanom iznosu koji plaćate se takođe dešavaju zbog promene cena ili ukoliko je roba koja se meri (sirevi, suhomesnati proizvodi, voće, povrće) izmerena koji gram više nego što ste naručili, mada verujemo da vam ove stvari neće mnogo poremetiti račun. U svakom slučaju, vi imate pravo reklamacije i vraćanja proizvoda. Provera je uvek na kupcu, pa ako želite da vam se neka reklamacija uvaži, morate uporediti na licu mesta da li ono što vam je dostavljeno odgovara računu, a naša preporuka je da obavezno proverite rokove upotrebe na namirnicama.

Pre nego što poručite, proverite tačnu adresu za gradove u kojima je dostava moguća, za sada to stanje izgleda ovako:

market

minimum za porudžbu

grad

UNIVEREXPORT

1.500 din Beograd, Novi Sad, Vršac

MAXI

3.000 din

Beograd

IDEA 3.500 din

Beograd, Novi Sad

Nadamo se da će se online kupovina namirnica pokazati kao dovoljno isplativa megamarketima da bi obezbedili i dostavu u drugim gradovima gde imaju svoje prodajne objekte ili magacine.