OBILAZAK BEOGRADA NA TOČKOVIMA

Bićemo kratki uz sledeće reči – ne mora da košta mnogo i ne mora da se ide daleko da bi bio dobar izlet. Već smo pominjali jedan način za obilazak Beograda, a sada nastavljamo, samo ovaj put na dva točka.

Biciklistička tura „IBikeBelgrade” nudi vam turu koja traje četiri sata (računajući i pauze), gde ćete doživeti Beograd iz svih uglova. To kažemo jer krećete iz samog centra grada, obilazite Novi Beograd i Zemun, gde se pravi pauza uz piće i opuštajući pogled na Dunav, a zatim brodom nastavljate do Ade Ciganlije, odakle vas točkovi vode kroz prirodu i zelenilo. Povratak je planiran niz Savu ka starom delu grada.  Ruta je dugačka 30 km, a organizatori kažu da ne iziskuje fizički napor. Mi ćemo im verovati. Vodič je sve vreme uz vas i preneće vam priču o savremenom, a ne o istorijskom Beogradu.

Polasci su svakog dana u 14 h na kraju Knez Mihailove ulice, ispred Biblioteke grada Beograda. Cena karta je 1.500 dinara, a nabavlja se kod vodiča ture pre polaska. Naravno, sve dodatne informacije možete dobiti preko sajta ibikebelgrade.com ili preko broja telefona 066/900-8386.

Ukoliko ste više za opciju da se točkovi okreću „sami od sebe”, onda je skuter pravo rešenje za vas. Pored toga što ćete verovatno imati osećaj kao da ste u italijanskom filmu, organizatori izleta kažu da ćete saznati informacije koje ne možete naći u turističkim knjigama o Beogradu.

Tokom vožnje ćete sve zanimljive informacije primati preko komunikatora na kacigama. Ruta obuhvata 16 tačaka, a neke od njih su hotel Moskva, kafane Čubura i Kalenić, fudbalski stadion Crvena zvezda, Košutnjak, Topčiderski park, Hram Svetog Save i druge koje prepuštamo vama da otkrijete. Cena ove četvoročasovne ture je 55 € i uključuje iznajmljivanje skutera, vodiča, zaštitnu kacigu, kofer na skuteru, gorivo i ručak za vreme ture. Ukoliko dve osobe iznajmljuju jedan skuter, cena je 95 €.

Polazak je svakog dana u 13 h, ali potrebno je doći pola sata ranije pre početka ture da biste potpisali ugovor o iznajmljivanju skutera. Mesto sastanka je u Krušedolskoj 13. Rezervacije su obavezne jedan dan unapred, a sve dodatne informacije možete pronaći na sajtu  www.rentascooterbelgrade.com.

P.S. Ko voli individualnost, može iznajmiti skuter na 24 h i osmisliti svoju rutu.  🙂

Pogledajte još: PUTOVANJA