ODMOR ZA NEVEROVATNIH 150 €! (+ 50 € + 20 €+ 100 €+ 7 € +…)

Prijateljica mi je pre nekoliko godina predložila putovanje u jednu egzotičnu zemlju jer je videla koliko je cena putovanja povoljna, a s obzirom na to da ponuda stoji na samim vratima agencije odštampana najvećim fontom, ne može biti lažna. Bila je u pravu, cena jeste povoljna, ali se iznenadila kad je čula da ostatak obaveznih troškova bez kojih nema polaska iznosi još skoro polovinu naznačene cene.

Navedene cene su veoma retko kompletne, a u to ne računamo vaše lične troškove kad odmor već počne.

Najčešće stavke koje ujedno i najdrastičnije menjaju cenu aranžmana jesu aerodromske takse i prevoz koji nije uračunat. Pored toga, slede potencijalne boravišne takse, osiguranja, dodatni obroci, klima, a ponekad i održavanje higijene sobe. Neke agencije naplaćuju i svoje asistiranje u bukiranju/rezervaciji hotela. Pomoć tog tipa često može da košta i do nekoliko hiljada dinara, pa nije na odmet da imate u vidu i taj potencijalni trošak. Nećemo pričati o onom najbolnijem delu na samom kraju kad se aranžman koji je izražen u evrima plaća u dinarima po prodajnom kursu neke banke. To je onaj magičan momenat kad se svi sete po kom kursu su ih kupovali.

Da pojednostavimo, jedino čist i jasan račun pruža dugu ljubav, pa proverite sve aspekte vašeg aranžmana pre nego što potvrdite da vam to zaista odgovara. Jedino na taj način nećete pogrešiti.