EKONOMIČNI KONTIKI

Svi znamo za turističku agenciju Kontiki i za to koliko su putnici zadovoljni njihovim uslugama – prepuste se putovanju i uživaju jer znaju da neko sve drži pod kontrolom. Jedina stvar koja je ponekad otežavala ljudima da se odluče za njih jeste cena. Pre nekoliko meseci Kontiki je odlučio da tu prepreku ukloni i u svoju ponudu uvrstio je aranžmane koji su dostupni svima.

Novi brend su nazvali „Kontiki Economy – putovanja sa uštedom‟.  Žele da pruže pristupačnije cene aranžmana sa smeštajem u objektima nižeg nivoa kategorizacije, ali uz garanciju nivoa kvaliteta koji je karakterističan za Kontiki.

Njihova ekonomična ponuda ne obuhvata samo letnje destinacije kao što su Grčka, Turska, Italija, Malta, Jordan, Španija i druge već i autobuske ture do evropskih gradova. Nemojte se iznenaditi ni ako naiđete na aranžmane ka dalekim i egzotičnim destinacijama po pristupačnijim cenama, ali s manjim brojem dana boravka.

Primera radi, sredinom avgusta avionom možete otići čak do Jermenije na 8 dana, a to zadovoljstvo će vas koštati 890 € po osobi. U cenu aranžmana je uračunat avio-prevoz, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3*, 6 noćenja s doručkom i 1 večera u Diližanu, transferi, troškovi vođenja i organizovanja putovanja. U cenu nisu uračunate avio-takse od 116,34 €, napojnice lokalnim vodičima (oko 30 €), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1.790 dinara koji se plaća nakon rezervacije, fakultativni izleti, troškovi vize (oko 6 € na jermenskoj granici), međunarodno putno osiguranje, kao ni osiguranje od otkaza aranžmana, koje inače preporučuju.

Ukoliko ste zainteresovani za nešto poznatije lokacije, uvek se možete odlučiti za Španiju, gde ćete za 10 noćenja na Majorci krajem juna platiti 489 €. U cenu aranžmana je uračunat smeštaj u izabranom hotelu (u ovom slučaju je to Costa Mediterraneo 2*), avio-prevoz, transferi, vodič i troškovi organizacije puta. U cenu nisu uračunate aerodromske takse za odrasle i decu od 2−12 godina od 31,28 € (informacija koja vam može biti bitna − deca do 2 godine u Španiji plaćaju aerodromske takse u iznosu od 15 €), međunarodno zdravstveno osiguranje, fakultativni izleti i individualni troškovi.

Celokupna zamisao ovog „ogranka‟ agencije Kontiki jeste mogućnost da uštedite kroz činjenicu da je smeštaj prilagođen putnicima koji akcenat stavljaju više na sam sadržaj odmora i destinaciju, a manje na luksuz smeštaja ili vid transporta.

Pogledajte još: PUTOVANJA