STOČIĆ OD PALETA – BRZO I LAKO

Za opremanje i promenu nameštaja najjednostavniji način je svakako otići u salon, provući karticu i ljubazno se pozdraviti sa prodavačicom, dok je vaš bankovni račun lakši za minimalno sedam do deset hiljada dinara. Za mnoge komade nameštaja ovo i jeste jedini način, međutim, postoje stvari koje uz malo snalažljivosti i kreativnosti možemo sami napraviti, prepraviti ili doraditi za malo novca.

Jedan od najboljih primera pravilne reciklaže je klub stočić od paleta. Drvo je inače vrlo zahvalno za obradu i ponovnu upotrebu, tako da i uz neko osnovno snalaženje možete jednostavno napraviti vizuelno neobičan i interesantan sto. Za potpuno rustičan izgled možete samo ošmirglati palete radi otklanjanja nepravilnosti (i da ne biste gostima vadili trnove iz prstiju) i premazati zaštitnim lakom. S druge strane, drvo možete ofarbati ako ste malo vičniji s četkama i imate ideju koja bi boja ili šara mogla upotpuniti izgled neke prostorije. S obzirom na to da će vam najverovatnije trebati manje od jednog litra boje, trošak će biti minimalan, posebno ukoliko se snabdete sa nečijim ostacima farbe.

Zahvaljujući internetu, ideja i smernica u takozvanim uradi sam projektima je puno, pa je potrebno samo da bacite pogled na nekoliko snimaka, inspirišete se i date svoj lični pečat novom stočiću. Od paleta se mogu napraviti i police i postolje za jastučiće, čime dobijate spoljnu garnituru, ali dok se ne uvežbamo s čekićem, postoje neki dizajni stočića koju su nam se posebno dopali, pa vam preporučujemo da pogledate video.

http://www.youtube.com/watch?v=PQXZ3AmfKHM