ŠTA NAM DONOSI OTVARANJE IKEA ROBNE KUĆE?

Sigurno ste upoznati s tim da je na Bubanj potoku kod Beograda počela izgradnja robne kuće IKEA, čuvenog lanca švedskog proizvođača nameštaja. Ukoliko sve bude proteklo bez odlaganja (nikad se ne zna 🙂 ), otvaranje IKEA robne kuće se planira za kraj 2016. ili početak 2017. godine. Ovo ne zavisi samo od izgradnje objekta, već i od globalnih komercijalnih aktivnosti u kompaniji.

Za one koji su manje upoznati, IKEA ne dolazi u Srbiju, već se vraća! Naime, IKEA je već poslovala u Srbiji kao „start shop‟. Bila je manja robna kuća sa otprilike 650 proizvoda u asortimanu. Ta radnja je bila otvorena u Beogradu 1990. godine. Međutim, zbog konflikta u regionu radnja je zatvorena već 1992. godine i obustavljeno je širenje maloprodajne mreže u regionu.

Robna kuća koja je sad u izgradnji prostiraće se na oko 30.000 kvadratnih metara. Kupcima će biti dostupan celokupan asortiman IKEA proizvoda, koji je sad u ponudi širom sveta. Ističe se dizajn i povoljne cene nameštaja, opreme i bele tehnike, koja se ekskluzivno proizvodi za ovu robnu marku. Balans između kvaliteta i cene je ono što čini IKEU drugačijom i to je ono čemu se i mi radujemo. Kod nas je nekako vrlo jasno napravljena podela: na jednom kraju je jeftin nameštaj slabog kvaliteta, a na drugom kraju kvalitetan nameštaj koji košta dosta. Bez obzira na to da li opremate svoj dom ili poslovni prostor, imati svetski izbor u svom „dvorištu‟ uvek je dobra opcija.

Za sada nije poznato da li će postojati mogućnost onlajn poručivanja robe. Ako možemo uzeti kao primer robnu kuću u Zagrebu, onlajn možete samo proveriti stanje u robnoj kući. Po raznim novinama i portalima kružili su naslovi da ćete u Ikei moći kupiti kuhinju za 300 €. Iako je ovo istina, da biste dobili kvalitetan proizvod ove robne marke, za celu kuhinju je ipak potrebno izdvojiti nešto više novca (što je negde i logično, zar ne?). Ipak, za sve konkretne informacije, sačekaćemo otvaranje IKEA robna kuća kod Beograda.

Bez obzira na to da li ste ljubitelj marke IKEA ili ne, zašto ne zaviriti unutra i pronaći nešto za sebe. Za kupce očekujemo razne dodatne povoljnosti koje će pratiti otvaranje robne kuće IKEA.  Ostaje nam samo da sačekamo i da se nadamo da nešto neće odužiti samu izgradnju.

Pogledajte još: NAMEŠTAJ I ENTERIJER