NAŠA PREPORUKA: SAJAM SE ZAVRŠAVA, POPUSTI OSTAJU

Kao što smo pomenuli u prethodnom tekstu, ostali smo pod utiskom da su domaći proizvođači mahom zadržali već viđeni stil i dizajn nameštaja. Ovo se primećuje uglavnom na nameštaju za dnevni boravak: krupni trosedi i ugaone garniture s velikim naslonima i jastucima, masivni klupski stočići sa staklenim površinama i policama. Ovo je, naravno, lični utisak, nećemo ulaziti u vaš ukus i dizajn, ali ukoliko želite da modernizujete svoj prostor, danas vam predstavljamo naše preporuke proizvođača, što u ponudi, što u akcijama.

U Formi Ideale podelili su sajamski popust u tri grupe, koje su u znaku dvadeset godina poslovanja kod nas. Najveći popust je 20% + 20% + 20% na dve kolekcije, u šta zapravo spadaju garderober, ormar, kuhinja i komoda. Sledeća grupa su 20% + 20% popusta na 20 odabranih artikala. Recimo, spavaća soba u čiju ponudu je uključen ormar, dva noćna ormarića i bračni krevet (bez dušeka) je 29.530 dinara s popustom. Ostali proizvodi koji nisu na akciji imaju 20% sajamskog popusta, u šta spada zaista šarolika ponuda nameštaja i dekoracije. Veoma bitna informacija jeste da sve sajamske popuste možete koristiti u svim salonima u toku trajanja sajma, a i posle, do 09.12.2015. godine. Kompanija Forma Ideale je organizovala i veliku nagradnu igru povodom 20 godina poslovanja. Svakom kupovinom preko 10.000 dinara do 05.12.2015. godine stičete pravo na kupone koji će se koristiti za izvlačenje nagrada (automobila Audi A3, Samsung televizora i tableta) ili vaučere za kupovinu nameštaja. Ukoliko ste već rešili da potrošite novac na njihovom štandu, ovo je prilika za dodatne povoljnosti, a izvlačenje dobitnika je 09.12.2015. godine u njihovom najvećem beogradskom salonu u Ekstra centru.

Matis nameštaj pored čistih linija i lepog dizajna tokom celog novembra daje 10% popusta na kompletan asortiman i još od 10% do 50% na određene artikle. Što se kompleta za dnevni boravak tiče, možete kupovati po elementima, a postoje i njihovi predlozi gde na ceo komplet dobijate popust. Primera radi, komplet koji sadrži nisku policu za televizor, dve zidne police i dve bočne police visine 190 cm s popustom od 23% vas koštaju 28.132 dinara (dok je regularna cena preko 35.000 dinara). Još jedna njihova interesantna ponuda jeste popust od 15% na dečije sobe, što podrazumeva da je svaki element na popustu, pa možete sami kombinovati. Sajamske popuste možete korisiti i u prodajnim salonima do 30.11.2015. godine.

Salon nameštaja Vitorog nam je privukao pažnju zbog, čini nam se, najmodernijeg štanda među domaćim proizvođačima. Potrudili su se i što se sajamskog popusta tiče, on zvanično glasi do 50%, a za većinu proizvoda je to prosečno 30% popusta. S obzirom na to kolike su redovne cene, a srazmerno veoma dobrom dizajnu nameštaja, ušteda je očigledna. Recimo, rasklopivi trosed čija je regularna cena 59.999 dinara sa sajamskim popustom možete kupiti za 38.999 dinara. Jedan od artikala koji je na popustu od 50% jeste regal za dnevni boravak čija je cena s popustom 12.999 dinara (a regularna 25.998 dinara). Na asortiman koji nije predstavljen u reklamnom letku sa sajma imate 15% popusta za gotovinsko plaćanje, a promotivna ponuda može da se iskoristi i u salonima kompanije Vitorog do 18.12.2015. godine.

Studio Domino je imao jedan od interesantnijih štandova na sajmu, radi se o distribuciji stranih brendova (iz Nemačke, Belgije, Holandije), kao i izradi nameštaja po meri i uslugama domaćih umetnika i dizajnera. Iako ne zadržavaju popust od 15% nakon završetka sajma, možete ga iskoristiti na štandu za poručivanje nameštaja i ostalog kućnog dekora, što je takođe dobra ponuda ukoliko vam se njihov stil dopada, a s obzirom na to da se na izradu svakako čeka.

Neke novine u dizajnu nameštaja se primećuju u primeni italijanskog stila, upotrebi raznih vrsta drveta i nameštaja po meri, a tome ćemo posvetiti naredni tekst.