KUPOVINA NOVOG NAMEŠTAJA

Budimo realni, nov nameštaj je skup. Možda se to ne vidi ukoliko kupujete samo jednu stvar, ali ukoliko tek opremate ili potpuno renovirate svoj dom, na nameštaj će se uvek potrošiti više novca nego što ste očekivali. Mi ne želimo da vam pokažemo kako da kupite jeftinije (to biste i sami znali), već da uz nekoliko pravila i pametnom kupovinom smanjite trošak dok opremate prostor nameštajem.

    1. Online kupovina. Kod nas još uvek nije potpuno zaživeo sistem kupovine nameštaja online, ali on definitivno postoji i one fabrike nameštaja koje to već imaju mogu vas iznenaditi uslovima takve kupovine. Ukoliko cena nije niža za online kupovinu, onda je prevoz besplatan na teritoriji Srbije. Umesto da kupite nameštaj u salonu, bolje ga tamo odaberite, a kupovinu obavite online. Proizvođači s razlogom favorizuju ovaj vid kupovine, jer naručivanjem online taj nameštaj stiže iz skladišta ili direktno iz fabrike, što smanjuje troškove koji se izdvajaju za izložbeni prostor, zaposlene, marketing i logistiku.
    2.  Sajam nameštaja. Svakog novembra održava se Sajam nameštaja u Beogradu, na kojem učestvuju sve velike fabrike nameštaja, a prvo predstavljanje imaju nove kompanije. Ukoliko uklopite svoje renoviranje u ovaj period godine i imate malo strpljenja, za isti komad nameštaja možete platiti od 15 do 50% manje, dok se u proseku popust od 20% kod određenih fabrika nameštaja zadržava i nakon sajma. Još jedna veoma značajna pogodnost kod sajma jeste i to što vam se sve ponude nalaze na istom mestu, pa ćete imati jasniju sliku o razlikama u ceni i popustima. Ove godine tim portala smanjitroškove.rs posetiće Sajam nameštaja u periodu od 10. do 15. novembra i za vas izneti najbolje ponude s lica mesta. 
    3. Brendovi. Svakako da su nam poznatiji brendovi u modnoj industriji, ali i nameštaj ima veliki broj fabrika, domaćih i stranih. Novih i revolucionarnih komada je sve manje i uglavnom viđamo slične ili skoro iste komade nameštaja kod svih. Da se vratimo na modu, kad krenete u kupovinu bele košulje, naići ćete na stilski i cenovno toliko različite, ali su na kraju dana to sve bele košulje i kupićete onu koja je u najboljem odnosu cene i kvaliteta. Tako je i s nameštajem, ukoliko neki brend još uvek nije napravio svoje mesto na tržištu, biće povoljniji, a to ne znači da je lošijeg kvaliteta.
    4. Neutralne boje. Ukoliko, recimo, volite crveno i želite kauč te boje, morate imati jedno na umu: proizvođači više prodaju komade neutralnih boja (bele, crne, sive, bež) i mogu da ih ponude po nižim cenama. Što je proizvod veći i boja ‘hrabrija’, cena raste. To ne znači da treba da odustanete od crvene boje, ali ukoliko potrošite manje novca na bež kauč, crveno se može naći u detaljima poput jastučića, dekoracije, lampe ili čak tepiha.