KAKO STARI KOFER PREPRAVITI U KOMAD NAMEŠTAJA?

Već ste mogli primetiti da mi na portalu volimo uradi sam projekte, posebno ako tako možete napraviti nešto drugačije, lepše i povoljnije nego da kupite neki od mnogobrojnih istih predmeta koji se svuda prodaju. Često zaboravljamo da je internet nepresušan izvor kreativnih rešenja za mnoge predmete koje skoro svi imamo i da ih uz veoma malo novca možemo transformisati. U jednom od prethodnih tekstova pisali smo o tome kako da od paleta napravite stočić, a danas vam predstavljamo stari kofer u potpuno drugačijoj ulozi!

Vremena naših baka se vraćaju, makar kroz vintidž-detalje, dekoraciju i nameštaj. Ovo su uvideli svi proizvođači i prodavci, pa je sad nameštaj koji je rustičan i liči kao da je stariji zapravo skuplji od ostalog. Zašto onda ne bismo iskoristili nešto što već imamo? Sigurni smo da ako pretražite podrume i tavane porodičnih kuća, možete pronaći više od jednog starog, kožnog kofera i, iako su ga kilometri i vreme verovatno načeli, taj predmet može postati deo vašeg modernog enterijera. Ako ipak nemate neki kofer koji bi mogao biti recikliran i iskorišćen, prošetajte najbližim buvljakom (što je inače odličan izvor starih a jeftinih stvari koje možete preraditi).

Stari kofer zaista možete upotrebiti i iskoristiti na mnoge načine − od stočića, police, mesta za skadištenje, pa do kreveta za kućne ljubimce. Budžet zavisi od toga za šta ste se odlučili, ali će vam svakako trebati boja, drveni nogari, metalne kačilice za zid ili drugi materijal. Ukoliko se radi o mekanom, kožnom koferu koji želite pretvoriti u stočić, potrebno je dno i poklopac ojačati drvenim daskama. Na dno prišrafite kratke drvene nogare i uz malo farbe dobijate potpuno drugačiji klub stočić. Još jednostavnije je samo ukloniti poklopac, u unutrašnjost ubaciti jedan mekani jastučić i napraviti svom ljubimcu novo omiljeno mesto za spavanje. Kao što smo već pomenuli, ideja je puno, pa vam preporučujemo da pogledate video koji smo mi izdvojili kao skup najinteresantnijih ideja.

http://www.youtube.com/watch?v=HFBqPwv41aI