SPOLJAŠNJA IZOLACIJA KUĆE

Izolaciju kuće treba započeti obezbeđujući spoljne zidove na kojima se nalaze prozori, jer su to najveće površine koje mogu uzrokovati nisku temperaturu u vašem domu, dok se na unutrašnjim zidovima uglavnom radi zvučna izolacija. Spoljašnja izolacija kuće rešava probleme kondenzacije i vlage, koji se javljaju zbog razlike u temperaturi, a stvaraju se posle tuširanja ili dok sušite veš u kući umesto na terasi ili u dvorištu.

IZOLACIJA KUĆE KAMENOM VUNOM

Ovo je najpoželjniji i najpreporučljiviji metod izolacije. Kamena vuna je potpuno prirodan materijal, pa stvara najprijatniju mirko-klimu u prostorijama. Ovaj materijal do 60 puta više propušta paru od ostalih materijala. Nezapaljiv je, pa ujedno predstavlja i protivpožarnu izolaciju, a odličan je i kao zvučni izolator. Izuzetno je stabilan na visokim i niskim temperaturama, kao i pri njihovim naglim promenama. Predstavlja dugogodišnje rešenje, jer ne stari, ne drobi se i ne raspada se. Njegova mana je to što je najskuplji vid izolacije, pa ako se odlučite za njega, cena po kvadratu s fasadom je između 15 i 16 €.

IZOLACIJA KUĆE FASADNIM STIROPOROM

Ovaj vid izolacije je kod nas najzastupljeniji, a vrši se postavljanjem fasadnog stripora. Trenutno na našem tržištu postoje dve vrste fasadnog stiropora: beli i sivi. Sivom su dodate primese grafita i on je za 20% bolji izolator od belog. To znači da na istom objektu možete koristiti debljinu od 12 cm belog stripora ili 10 cm sivog. Ovaj vid izolacije je jeftiniji, cena po kvadratu s fasadom je između 11 i 12 €.

Pogledajte još: KUĆA