NOVI SAD IMA JEFTINIJI, PAMETNIJI I EFIKASNIJI SISTEM ZA NAPLATU PARKINGA OD BEOGRADA?!

Tema naplate parkinga je svakako osetljiva i podložna kritici, pogotovo otkad parking-servis proširuje zone parkiranja po svojoj „meri“, pa se nećete iznenaditi ako osvane treća zona ispred vaše vikendice na Avali. Pored toga, koliko ste puta platili parking sat vremena, a zapravo ste to mesto koristili 15 minuta dok ste odveli dete u obdanište, platili račun u pošti, podigli novac na bankomatu ili svratili u pekaru da pojedete nešto. Situacije kad ste morali da platite drugi ili treći sat, a zapravo ste koristili samo nekoliko minuta podjednako su česte, pogotovo za poslovne ljude. Svakako „omiljena“ situacija ovih koji tako vredno idu po parkinzima i love automobile kojima je plaćeni period istekao za pet minuta jeste ona kad ste zaboravili da doplatite za naredni sat. Ovo je većina nas iskusila i onda nas je sačekala kazna koja je i do trideset puta veća od cene sata parkiranja.

Dok Beograđani parkiranje plaćaju bez izbora da mogu birati povoljniji način, Novosađani imaju opciju koja vozačima omogućava da sve ove mane sistema prevaziđu jednostavnom instalacijom START-STOP PARKING aplikacije. Softver koji je razvila isto novosadska firma omogućava vam da plaćate onoliko koliko ste vremena proveli na parkingu, a na početku meseca vam elektronskom poštom stigne račun za prethodni mesec s instrukcijama za plaćanje, elegantno. Na kraju svakog meseca na osnovu utrošenih minuta u svakoj zoni ponaosob broj minuta se zaokružuje na prvi sledeći sat i tarifira se prema trenutnim cenama (npr. ako ste za mesec dana koristili 220 minuta u drugoj zoni, biće obračunato kao 4 sata) i to je sve.

Dakle, pohvale za Novosadski parking-servis, preporuka svim Novosađanima i njihovim gostima je da koriste ovaj sistem koji mogu preuzeti na Google play, App Store ili na sajtu www.startstop.rs, gde se nalaze i detaljna uputstva za korišćenje ove aplikacije. Nama Beograđanima ostaje samo da pretpostavljamo zašto smo već godinama uskraćeni za pogodniji sistem naplate parkinga od postojećeg i, naravno, da plaćamo skuplje.