KOJIM AUTOMOBILIMA SPORIJE PADA CENA?

Inicijalni trošak kad kupujete polovan, a pogotovo nov automobil uglavnom je i najveći trošak, pa nećemo ulaziti u to koliki je tačno jer je to stvar ličnih mogućnosti svakog od nas. Međutim, svakako je reč o investiciji u nešto što veoma brzo gubi vrednost u toku eksploatacije, i to u nekim slučajevima i do 80% za manje od pet godina. Dakle, prvi savet jeste da, nakon što suzite izbor po vašem ukusu i meri, obratite pažnju na vrednost tog automobila nakon tri i pet godina, jer razlika može biti ogromna.

Temom amortizacije automobila portal smanjitroskove.rs svakako će ubuduće posvetiti pažnju, a zasad evo nekoliko zanimljivih podataka do kojih smo došli kad je ova tema u pitanju:

ꟷ Prvo iznenađenje jeste automobil rumunskog proizvođača DACIA Sandero koji se u više stranih i domaćih istraživanja pojavljuje kao primer modela koji „drži cenu“.

ꟷ Takozvana velika trojka BMW, Mercedes i Audi se nije rangirala toliko dobro kao što se inače kotira u većini istraživanja, bar kad su performanse i kvalitet u pitanju.

ꟷ Evo nekih modela iz takozvane Golf klase koji se provlače u većini ovakvih istraživanja iz našeg regiona:
Škoda Octavia 1.9 TDI
Dacia Sandero 1.4
Ford Focus 1.6 TDCi
TOYOTA Auris 2.0 D4D
VW Golf 1.9 TDI
HONDA Civic 1.8 benzin