CAR:GO – JEFTINIJA VOŽNJA OD TAKSIJA

Već neko vreme vodi se polemika oko dolaska kompanije Uber u Srbiju. Građani žele jeftinije vožnje, a taksi udruženja, blago rečeno, nisu za to. Car:go je naš servis koji, poput Ubera, ne sarađuje sa taksistima. On ima svoje vozače i za 30% jeftiniju vožnju od klasičnih taksi prevoznika.

A kako zapravo funkcioniše vožnja preko Car:go sistema? Sve se obavlja vrlo jednostavno, preko aplikacije koju preuzimate na Android ili iOS platformu. Poručivanje vozila, praćenje vožnje i plaćanje se obavlja preko interneta. Nema keša na ruke i kusura. Kada napravite svoj nalog na servisu potrebno je izabrati neki od načina plaćanja: platne kartice (Visa, Master, Maestro), PayPal, mts kredit ili preko Telenor banke. Uplata preko mts postpaid broja leže u trenutku kada izaberete tu opciju, dok se za uplatu preko Telenor-a čeka malo duže, do 3h.

 

 

Polaznu tačku birate sami preko mapa, kao i vaše odredište. Pre nego što poručite vozilo nudi vam se mogućnost. Možete da izaberete opciju Fare Estimate i pogledate očekivano vreme i okvirnu cenu vožnje. Nakon što se vožnja završi, vama se iznos automatski skida sa opcije plaćanja. Nju ste sami izabrali i na vaš e-mail stiže potvrda o plaćanju. Sada se dolazi do najbitnije karatkteristike Car:go sistema: jeftinija vožnja.

O ceni starta i obračunu vožnje potražili smo informaciju u samoj kompaniji, a odgovor prenosimo u celosti: „Cena je sastavljena od fiksnog Starta u iznosu od 61 RSD, cene pređenog kilometra od 49 RSD/km, i vremenske varijable od 9 RSD/min. Na primer, vožnja dužine 5 km koja je trajala 10 min će formirati cenu 61RSD + 5 km * 49 RSD/km + 10 min * 9 RSD/min = 396 RSD.” Ovo znači da vam je vožnja u startu jeftinija za 109 dinara od klasičnih taksi vozila. Kod njih je start 170 dinara, a cena po kilometru 65 dinara. Pored toga, tarifa vožnje preko Car:go je jedinstvena za dnevnu i noćnu vožnju, pa nema neprijatnih iznenađenja.

Za sada ovaj sistem možete koristiti samo u Beogradu, ali se planira širenje mreže i na druge gradove u Srbiji. Kada se uzme u obzir opšte mišljenje da je Beograd+taksi jednako=skupo. iskoristite mogućnost da se jeftinije vozite bez obzira na to da li ste samo u prolazu ili ćete uslugu koristiti češće.

Pogledajte još: AUTOMOBILI