AKTUELNO: BESPLATNA PROVERA TEHNIČKE ISPRAVNOSTI VOZILA

Besplatno proverite tehničku ispravnost vozila pre nego što nam stigne sneg, led, bljuzgavica, ledeni vetrovi i ostale zimske čari u saobraćaju, jer će nas tad jedino zanimati da li u automobilu radi grejanje. Zato na vreme pripremite vozila, jer vam u suprotnom ostaju bar dve opcije „zagrevanja“:

  1. tradicionalno jutarnje guranje vozila na – 5°C po snegu, uz znatno opterećenje donjih ekstremiteta, stisnute zube i agresivno trljanje ruku uz ritmično uduvavanje toplog vazduha. Ovaj trening često prati i vulgarna verbalna motivacija, a do njega najčešće dolazi zbog:
  • neispravnog akumulatora
  • loših grejača kod dizel-agregata
  • loših guma
  1. tradicionalni blagi aerobni trening po ledenoj kiši, uz ledenu košavu, dok optrčavate oko patrolnog vozila policije uz ritmično skakutanje pored njihovog prozora i usiljeni osmeh dok molite gospodina s kamenom facom da vam oprosti samo ovaj put. Ovaj trening takođe prati vulgarna verbalna motivacija, ali posle treninga, kad s kaznom u rukama sednete u vozilo. Do ovog treninga najčešće dolazi čim padne sneg i na mestima gde je zgodno iznenaditi vozače, kao i uspešno sakriti patrolno vozilo.

Zbog ovoga, opet, tradicionalno Auto-moto savez Srbije u saradnji s Upravom saobraćajne policije MUP-a Republike Srbije, JKP Parking servis i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila organizuje od 23. do 28. novembra 2015. godine akciju “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“.

Vozači imaju priliku da BESPLATNO provere tehničku ispravnost vozila na preko 120 linija tehničkog pregleda širom Srbije.

U AMSS naglašavaju značaj ove akcije jer je kroz više od 10.000 tehničkih pregleda obavljenih tokom protekle letnje i zimske akcije “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo” utvrđeno da je gotovo svako treće pregledano vozilo bilo neispravno. U letnjoj akciji je utvrđeno da je preko 32% vozila bilo s neispravnim kočnicama, oko 13% s neispravnim sistemom za upravljanje, a 31% s neispravnom svetlosnom signalizacijom.

Zbog svega navedenog i mi apelujemo na vozače da odvoje malo vremena i odazovu se ovoj akciji, jer se s većim brojem tehnički ispravnih vozila povećava bezbednost saobraćaja, sprečavaju ljudske žrtve i utiče na opštu svest i odgovornost u saobraćajnoj kulturi.

Spisak tehničkih pregleda koji pružaju ovu uslugu možete pogledati ovde.